Női mintáink átalakítása - lezárult program

Ezzel a programmal ahhoz szeretnék hozzájárulni, hogy a nők visszataláljanak a bennük élő szabad és örömteli nőhöz és tudatosan, egyre bátrabban adják oda maguknak a saját életüket.

Gyönyörűnek lenni azt jelenti, önmagad vagy. Nincs rá szükséged, hogy mások elfogadjanak. Elég, ha önmagadat elfogadod.
— Thich Nhat Hanh

A program hátteréről itt írtam bővebben.

A folyamat a változás szándékát kívánja és következetes, a mindennapokban is folytatott építkezést. Ennek az alapjait fektetjük le a két napos programom.

  • Megismerjük a nők kollektív, tanult életmintázatait, ezek kialakulásának hátterét és azt, hogy ez hogyan hat a mi életünkre;
  • Tudatosítjuk a bennünk élő, egyes életterületekhez kapcsolódó hiedelmeket, és megvizsgáljuk, melyek azok, amelyek korlátoznak minket a mostani életünkben;  
  • Megismerjük, hogyan tudjuk a korlátozó hiedelmeket átalakítani és konstruktív, tápláló, támogató hiedelmeket felépíteni, megerősíteni;
  • Találkozunk a kibontakozásra váró belső lehetőségekkel, meg nem élt vágyakkal és elkezdjük ezeket fokozatosan, lépésről lépésre odaadni magunknak;
  • Gyakorlatias módszerekkel ismerkedünk meg és kezdünk el alkalmazni, amelyek abban segítenek majd, hogy a programon megkezdett munkát a hétköznapokban, önállóan is képesek legyünk folytatni.

A programon a tudatosítás, az önreflexió, a jóga, a mozgás, az írás, és a csend eszközeit használom.  Egyéni munka áll a folyamat fókuszában, mindez egy női csoport megtartó, tápláló terében.

A programmal azt az érzést és tudást szeretném odaadni, hogy az életünk fontos és hogy számít, hogyan éljük. Szeretném, ha egyre több nő érezné meg, hogy a látszólagos korlátok ellenére (vagy ezekkel együtt) lehetőségünkben áll az életünket átalakítani, és ehhez megvan bennünk minden képesség, erőforrás. Nincs más dolgunk, mint lépni önmagunk és a saját életünk felé, majd pedig kitartóan menni ezen az úton.

Honnan tudhatod, hogy ez a program neked szól?

Ha az itt leírtakat ismerősnek, igaznak érzed. Úgy érzed, ehhez a témához közöd van, a megfogalmazott sorok a zsigereidben visszhangoznak.

Mélyen legbelül van benned egy érzés, vagy egy visszatérő gondolat: az életed többről szól, mint amit most élsz. Van még más is, ami megvalósításra vár.

Sokszor van bűntudatod, ha olyan időt kérsz a családodtól, amikor egyedül, magaddal, vagy a neked fontos dolgokkal szeretnél tölteni.

Mélyen benned vannak tervek, vágyak, amik megvalósításra várnak, de sosem volt bátorságod (időd…) nekikezdeni.

Mások mindig fontosabbak, mint te. A családra, barátokra, munkahelyre való odafigyelés kitölti minden idődet és figyelmedet. 

Nem, vagy nehezen tudsz nemet mondani. Akkor is igent mondasz, ha érzed, ehhez most nincs kedved.

Nehezen találod az örömöt az életedben, nem tudod, mi esne jól, nem tudod, mire vágysz.

Mások engedélyére, megerősítésére vársz, hogy azt tedd, amit szeretnél.

Időpont: 2017. április 8-9., 10:00 – 18:00

A program részvételi díja: 25.000 Ft/2 nap

A programra jelentkezni a szabadi.henriett@chello.hu címen lehet, illetve itt tudtok kérdéseket is feltenni a programmal kapcsolatban.  

Várok minden nőt szeretettel!

Szabadi Heni

Rólam bővebben itt olvashatsz